
De groene oogst is de benaming voor het wegknippen van groene druiventrossen net voordat ze beginnen te verkleuren (tijdens de véraison) en het suikergehalte in de druiven stijgt. Bij elke wijnstok wordt een deel van de trossen op deze manier weggeknipt. Hierdoor hoeven de voedingsstoffen en suikers die door de wijnstok worden geproduceerd enkel t...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/groene-oogst/

De groene oogst is de benaming voor het wegknippen van groene druiventrossen net voordat ze beginnen te verkleuren (tijdens de véraison) en het suikergehalte in de druiven stijgt. Bij elke wijnstok wordt een deel van de trossen op deze manier weggeknipt. Hierdoor hoeven de voedingsstoffen en suikers die door de wijnstok worden geproduceerd enkel t...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/groene-oogst/

voor de oogst wordt fruit weggeknipt dat minder van kwaliteit is of omdat hierdoor een laag rendement te verkrijgen is DE: ausdünnen, selektieren, Grüne Lese; FR: vendange(s) vert
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

voor de oogst wordt fruit weggeknipt dat minder van kwaliteit is of omdat hierdoor een laag rendement te verkrijgen is DE: ausdünnen, selektieren, Grüne Lese; FR: vendange(s) vert
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Geen exacte overeenkomst gevonden.